Over Benediction

Het koor

Black Gospelkoor Benediction is opgericht in 1997 en bestaat uit enthousiaste zangers met verschillende kerkelijke achtergronden. Elke maandagavond repeteren we in het gebouw ’t Trefpunt van Baptistengemeente Enschede. We studeren daarbij een breed scala aan liederen in, uiteraard stevige Engelstalige black gospel, maar ook rustige ballads, worshipliederen en Nederlandstalige samenzangliederen.

Wij kiezen er bewust voor om een zo breed mogelijk repertoire te hebben, omdat we daarmee ook in staat zijn op de meest uiteenlopende plaatsen te kunnen zingen. In kerken, zalen, de gevangenis of een festivaltent, u komt ons overal tegen. Ook zijn we een graag gezien koor bij bruiloften, speciale vieringen of (openlucht)concerten.

We zien het als onze opdracht om zoveel mogelijk mensen te bereiken met de boodschap van Gods evangelie!

Onze Dirigent

Al het bovenstaande zouden wij nooit kunnen doen zonder de niet aflatende inspirerende inzet van onze dirigent André Bijleveld. Met zijn jarenlange ervaring als muzikant en dirigent, weet hij als geen ander ons op enthousiaste manier de liederen aan te leren. Hij leert ons niet alleen de juiste noten maar neemt ons ook mee in de beleving van de liederen. Hij maakt ons attent op het belang van wat we mogen zingen en hoe we dit mogen delen met anderen.

Naast dirigent van Benediction is André ook dirigent van:

Tevens is André dirigent van twee koren van het ArtEZ conservatorium in Enschede en Zwolle. Daarnaast geeft hij regelmatig workshops ‘Gospel zingen’ aan groepen. Ook houdt hij zich als muzikant bezig met arrangeren en is hij veelvuldig te vinden in zijn eigen professionele studio ‘Eastville’ waar hij al vele opnames heeft verzorgd ( www.andrebijleveld.nl ). Eigenlijk is de lijst met zijn bezigheden te lang om hier te vermelden en zijn wij als koor dan ook zeer dankbaar dat wij mogen delen in zijn gedrevenheid en kunde!

Onze band

Tijdens onze optredens worden wij begeleid door onze band, bestaande uit zeer bevlogen en toegewijde muzikanten libido-portugal.com.

 

 

  • Andre Bijleveld – dirigent, bandleider en toetsenist
André Bijleveld
  • Bas Prins – Drummer
  • Peter Rolleman – toetsenist
  • Ron Hesselink – bassist
  • Ben Vos – gitarist
  • Elise Meinen – gitarist
  • Daan de Jong – toetsenist