Over Benediction

Het Koor Gospelkoor Benediction bestaat uit enthousiaste leden die in zalen, kerken, feesttenten en de openlucht Black Gospelmuziek brengen. Het koor laat zien en horen dat ook in de Gospel wereld de klok niet heeft stil gestaan.
Zij brengen naast traditionele ook nieuwe, minder bekende, muziek waaronder bijvoorbeeld rapnummers. Benediction evangeliseert op een vernieuwende manier door de emotie -soms uitbundig, soms ingetogen- van gospelmuziek over te brengen. Het ultieme doel van Benediction is verspreiding van Gods Evangelie en dat de leden van de groep daarbij enorm veel plezier uitstralen, draagt alleen maar bij aan de geloofwaardigheid van de blijde boodschap. Benediction staat vanaf het begin onder leiding van André Bijleveld, die tijdens concerten zijn Hammondorgel bespeelt. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk en inspireert de koorleden.

De vonk sloeg ook over naar het publiek. Benediction heeft gedurende zijn korte bestaan al diverse aansprekende optredens en concerten mogen geven. Het koor opende bijvoorbeeld in 1999 het vermaarde Jazzfest Gronau en zong een jaar later in Berlijn. Dat afstand geen probleem is blijkt uit de lijst met optredens van Tilburg tot boven in Friesland. Benediction komt er graag zingen. Uiteraard verzorgt Benediction ook eigen optredens. Regelmatig verleent het koor medewerking in de diensten van de Baptisten gemeente het Trefpunt in Enschede en jaarlijks organiseren zij een avondvullend concert.